Jäsentiedotteet

Nro. 1  29.03.2017 

Arvoisa Turso yhdistyksen kannatusjäsen!

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Tursolla 8.3.2017.  Vanha hallitus jatkaa, täydennettynä Kimmo Ruuskasella. Puheenjohtajana toimii Pekka Snellman, sihteerinä Poku Sipola ja muut jäsenet ovat Esko Härö, Jukka Kallio, Jarmo Saramies, Rami Wirrankoski sekä Kimmo Ruuskanen. Yhdistyksen kannatusjäsen- ja liittymismaksut ovat edelleen entiset. Jäsenmaksu yksityisjäsenille 30,00 € ja yhteisöjäsenille 250,00 €.

Yhdistyksen kokouksessa todettiin, että rahoituksen osalta tilanne on varsin haasteellinen, johon osaltaan vaikuttaa viime keväänä tehty telakointi. Pohja maalattin ja vedenalainen tekniikka huollettin. Samoin viime vuonna aloitetun miehistöhytin alkutyöt vaativat paljon panostuksia.  Nyt kun alus on saatu entisöityä ”valmiiksi” niin tuen löytäminen aluksen ylläpitoon ja käyttöön on huomattavasti vaikeampaa.  Turso on entisöity liikkuvaksi alukseksi ja on aivan luonnollista, että ylläpitoon liittyy jatkuvaa huoltoa ja kunnossapitotöitä. Samoin aluksen valvonta on ympärivuotista. Tavoiteena on kuluvan vuoden aikana saada valmiiksi keulaan suunniteltu miehistöhytti. Lisäksi hyttitilojen lämmitysjärjestelmät pyritään rakentamaan ja monia muitakin huolto- ja korjaus-kohteita on suunnitteilla, mikäli saamme rahoituksen riittämään.

Pyrimme saamaan yhdistykseen lisää niin yksityisä- kuin yhteisökannatusjäseniä. Toivottavasti nykyinen jäsenistö osaltaan saa  myös hankittua uusia kannatusjäseniä ja aktiiveja varmistamaan Turson tulevaisuus liikkuvana perinnelaivana.

Tulevana keväänä ja alkukesästä Turso on varautunut lämmittämään aluksen jäsenristeilyjä varten seuraavina aikoina;

01.06.2017 torstaina
08.06.2017 torstaina ( alus jo varauksia täynnä )
09.06.2017 perjantaina ( 2-ryhmävarausta )
10.06.2017 lauantaina ( suunnitteilla koulutustilaisuus miehistölle )
11.06.2017  sunnuntaina (suunnitteilla koulutustilaisuus miehistölle )
14.06.2017 keskiviikkona
15.06.2017 torstaina ( alus jo varauksia täynnä )
Muista tulevan kesän ja syksyn jäsenristeilyistä tiedotamme myöhemmin erikseen.

Miehistön koulutustilaisuudet 10-11.6 ovat vielä suunnittelussa ja niistä tiedotamme erikseen, kun ohjelmat ja aikataulut varmistuvat.
Tarkempia tietoja jäsenristeilyistä puheenjohtajalta tai sihteeriltä!

Ystävällisin terveisin
Satamajäänsärkijä s/s TURSO yhdistys ry
Pekka Snellman

 

Nro. 2  29.03.2017

VAIN YKSI PALASI TAKAISIN, Höyrylaiva Turson 70 ensimmäistä vuotta kirja on saanut hyvän vastaanoton alan harrastajien keskuudessa. Kirja on varsin kattava teos sotakorvausalus Turson värikkäästä historiasta ja noin 10 vuoden entisöinti- ja kunnos-tusprojektista. Mukana on lisäksi artikkelit Turson juhlaristeilyistä. Alus vieraili Pietarissa 2011, Tallinnassa Merimuseon avajaisissa 2012 ja Höyryjäänmurtaja Suur Töll’n 100 vuotisjuhlissa 2014 sekä viime kesänä Kotkan Meripäivien yhteydessä Merimuseo Vellamon vieraana Kotkassa.

Kirjan historiaosuuden on kirjoittanut laivahistoriantutkija ja -kirjailija Matti Pietikäinen. Hän oli aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa sen alusta lähtien. Hän menehtyi vaikeaan sairauteen keväällä 2015.  Matin poismenon johdosta teoksen on koonnut ja taittanut painokelpoiseen asuun yhdistyksen hallituksen jäsen ja Laiva-lehden päätoimittaja Rami Wirrankoski avustajina Ari Reunanen ja allekirjoittanut. Kovakantisen kirjan sivumäärä on 204 ja sen koko on 210 x 250 mm

Hanki kirja itsellesi, lahjaksi ystävillesi tai liiketuttavillesi!

Kirjan hinta jäsenille on 30,00 €/kpl + toimituskulut!

Toivottavasti voit olla myös kirjoja hankkimalla tukemassa Turson tulevaisuutta, sillä kirjan tuotto käytetään kokonaisuudessaan Turson ylläpitoon.
Tilauksen voi lähettää puheenjohtajalle tai sihteerille!

Ystävällisin terveisin
Satamajäänsärkijä s/s TURSO yhdistys ry
Pekka Snellman