Turso osallistuu Helsingin Höyrylaivatapahtumaan kauppatorilla 11.10.2014

Helsingin perinteinen Höyrylaivaregatta ajoittuu silakkamarkkinoiden päättymiseen 11.10.2014.  s/s TURSO on liikkeellä kutsuvierasristeilyllä jo perjantaina 10.10.2014.  Alus lähtee Hietalahdesta noin klo 13:00 ja siirtyy Pakkahuoneen laituriin kauppatorilla. Klo 14  alus lähtee kutsuvierasristeilylle  Helsingin edustalle ja palaa takaisin noin klo 16:00. Turso yöpyy Pakkahuoneen laiturissa ja valmistautuu lauantain höyrylaivatapahtumaan. Kauppatorille kokoontuu muitakin höyryaluksia kuten s/s Norrkulla, s/s Tornator II ja mahdollisesti s/s Lokki tekee ensimmäisen koeajon suuren entisöinti- ja kunnostusprojektin lähestyessä valmistumistaan. Mahdollisesti sluuppi s/s Lalli on myös liikkeelä.

Aluksilla on avoimet ovet yleisölle klo 10 – 12:00, jonka jälkeen ne lähtevät saattueena kohti Hietalahtea. s/s Norkullalla tarjoaa myös mahdollisuuden risteilyyn Hietalahteen. Turso palaa takaisin kauppatorille ja lähteenoin klo 14  jäsenristeilylle, jonka jälkeen siirtyy Hietalahteen.  Samoihin aikoihin kauppatorilla on Perinteinen Purjelaivatapahtuma, jolloin purjealukset saattuuena ajavat kauppatorin edustalla siirtyäkseen perinteiseen kilpailuun

Kauppatorin vilkaan viikonlopun takia saattaa alusten laituripaikat muuttua lähinnä kaupallisenh liikenteen takia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan mahdollisimman ajoissa.